Heerlijk stoofvleesgerecht door de toevoeging van appelstroop en glutenvrije ontbijtkoek. De stoofvlees eten wij eigenlijk altijd met aardappelpuree en/of zoete aardappelpuree en rode kool met zelfgemaakte appelmoes.
Rond 11.00 - 12.00 uur zet ik de stoofvlees al op, want dan is het om 18.00 uur perfect om te eten. Hoe langer de stoofvlees op het vuur staat des te lekkerder het is. Gelukkig zit er op de inductieplaat een speciale stoofstand, zodat ik er 's middags nauwelijks aandacht aan hoef te besteden. Heel af en toe eens roeren. Als de stoofvlees op staat maak ik ook gelijk de appelmoes, want dan kan deze afkoelen voordat we gaan eten.
Snipper de ui en dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken (2 -3 cm).
Verhit olie in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin. Fruit de ui 5 minuten mee.
Voeg laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, appelstroop en het vleesbouillontablet toe. Voeg warm water toe tot het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag.
Stoof de hachee met de deksel op de pan in 6 uur zachtjes gaar.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek de saus binden. Verwarm nog 5 minuten op laag vuur.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.