Alcoholvrije stoofperen met sterrenanijs en rode bessensap. s' Winters eten wij dit regelmatig. Het is altijd lekker en eenvoudig te maken.
Ik snijd de peren zelf in kwarten, omdat ze dan mooier rood worden. Maar je kunt ze natuurlijk ook heel laten en met een appelboor het klokhuis verwijderen. Het duurt dan wat langer tot ze echt helemaal rood zijn en gaar zijn. Je moet er zo doorheen kunnen snijden met een mes, zonder dat je kracht hoeft te zetten.
Schil de peren en snijd deze eventueel in de helft of in de kwarten. Mocht je ze heel willen laten dan kun je met zo'n appelboor het klokhuis eruit halen.
Doe de peren in een grote pan, zodat ze allemaal op de bodem liggen en voeg alle ingrediënten toe.
Stoof de peren ongeveer een uur tot anderhalf uur tot ze mooi rood zijn.
Eventueel kun je het vocht nog inkoken en als saus gebruiken. Mocht het inkoken te lang duren voeg dan wat maizena toe of arrowroot.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.