Eenvoudig te maken stamppot door de mix van ovengroenten met spruitjes, pompoen en rode ui. Deze mix roosteren we in oven in een ovenschaal en ondertussen kun je de aardappelpuree klaar maken met tijm en de gehaktballen bakken. Na een half uur staat een smaakvolle ovenschotel met stamppot op tafel.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappelen en snijd in kleinere stukken. Kook de aardappelen 10-15 minuten.
Meng de ovengroente met de olijfolie en spreid deze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster dit 25-30 minuten in de oven.
Ris de blaadjes van de tijm. Giet de aardappelen af en stamp dit tot aardappelpuree. Roer de tijm erdoor en doe dit in een ovenschaal.
Zet de laatste 10 minuten van de baktijd de aardappelen ook in de oven.
Bak ondertussen de gehaktballen tot ze gaar zijn.
Haal de ovenschaal en de bakplaat uit de oven en voeg dit samen tot een stamppot in de ovenschaal. Verdeel de gehaktballen over de ovenschaal.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.