Print opties:

Spaghetti bolognese vol groenten

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 40 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

De spaghetti bolognese maak ik deze keer met gehakt, maar het gerecht kan natuurlijk ook vegetarisch gemaakt worden. Er worden zoveel groenten toegevoegd, dat je het vlees niet zult missen.  

Lekker met geraspte vegan kaas of verse basilicum. 

Ingrediënten
  • 300 gr spaghetti (glutenvrij)
  • 1 rode ui
  • 500 gr winterwortelen
  • 1 bs bleekselderij
  • 2 rode paprika
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 800 gr tomate fritto (Mutti)
  • 300 gr rundergehakt (biologisch)
  • 0,5 el olijfolie
  • 50 gr geraspte kaas (vegan)
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 snufje peper
  • 1 el oregano
Bereiding
  1. Snipper de ui. Schil en snijd de winterwortelen en bleekselderij in kleine blokjes (brunoise). Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gesnipperde ui glazig op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe met 0,5 eetlepel Italiaanse kruiden, de paprikapoeder en een snuf peper en bak in 4 minuten rul en bruin. 

  3. Voeg de winterwortelen, bleekselderij, paprika en champignons toe aan het gehakt. Voeg de rest van de Italiaanse kruiden toe en de oregano en bak 5 minuten op hoog vuur mee. 

  4. Voeg de tomate fritto toe en laat 10 minuten zachtjes koken, tot de groenten beetgaar zijn. 

  5. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Giet de spaghetti af en voeg eventueel toe aan de saus. Verwarm nog 2 minuten op middelhoog vuur. De spaghetti kun je ook apart serveren met de pastasaus. 

  7. Serveer de pasta met geraspte vegan kaas en/of verse basilicum.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.