Print opties:

Snelle paella

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 25 minuten Totale tijd: 40 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Deze snelle paella kun je ook door de week eten na een dag werken. De paella wordt gemaakt met chorizo, rode paprika's, tuinerwten en kleine kipstukjes. Vanzelfsprekend wordt er 0.05 gram saffraan aan toegevoegd voor de onmiskenbare paella smaak. 

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 3 rode paprika's
  • 450 gr tuinerwten (biologisch)
  • 250 gr chorizo
  • 150 gr kipstukjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 0.05 gr saffraan
  • 70 gr tomatenpuree
  • 300 gr paellarijst
Bereiding
  1. Snijd de chorizo in blokjes en bak in een wok op laag vuur uit. Schep op een bordje.

  2. Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Bak de ui en paprika in het bakvet zachtjes 2-3 minuten.

  3. Voeg de rijst en saffraan toe en bak al omscheppend mee tot alle rijstkorrels glanzen.

  4. Schep de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor.

  5. Laat de rijst zonder deksel op de pan op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar worden, roer regelmatig.

  6. Bak de kipstukjes in een bakpan, kruiden met peper en zout. 

  7. Roer de chorizo en de kipstukjes door de paella en warm alles nog 2-3 minuten goed door.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.