Lekker nasi gerecht met kant en klare Chinese wokgroente, zodat het snel klaar is. Nasi kun je combineren met een omelet, satésaus, kroepoek en atjar tjampoer.
Voor de satésaus koop ik de Kokki Djawa saté speciaal, omdat deze sojavrij is. Natuurlijk kun je ook zelf satésaus maken van pindakaas, maar de satésaus van Kokki Djawa is lekker en eenvoudig te bereiden.
Mocht je de nasi willen afwisselen met bami dan kun je eenvoudig de rijst voor bami vervangen en heb je een bami gerecht.
Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
Snipper de ui. Verhit de olijfolie en wok hierin de ui op middelmatig vuur tot deze glazig is. Voeg dan de Chinese wokgroente toe en wok deze op hoog vuur ongeveer 8 - 10 minuten.
Breek de eieren in een kom en voeg hierin zout, peper en paprikapoeder toe. Bak in een bakpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur een omelet van de eieren.
Doe 100 milliliter water in een klein pannetje en voeg hier 100 gram saté speciaal van Kokki Djawa aan toe. Roer goed door tot het kookt. Laat dit vervolgens op een zacht pitje wat dikker worden.
Bak in een aparte pan de kipstukjes in olijfolie. Bestrooi deze tijdens het bakken met de five spices poeder en eventueel peper.
Voeg de kip toe aan de gewokte groenten. Serveer dit vervolgens met de rijst, de omelet en de satésaus. Eventueel kun je hier nog coconut aminos, atjar tjampoer en kroepoek bij serveren.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.