Deze coq au vin is snel en gemakkelijk te maken, zodat je niet uren in de keuken hoeft te staan. Smaakt goed met aardappelpuree of natuurlijk een bloemkoolpuree (voor het recept van de bloemkoolpuree zie de groentenstoof)
Bestrooi de kippenpoten met peper en eventueel zout.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan en houd apart.
Halveer ondertussen de sjalotten en de champignons in kwarten.
Bak het spek, de sjalotten en champignons 5 minuten op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
Doe de kip terug in de pan. Voeg de wijn, het bouillonblokje, het water en de takjes tijm toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 1 uur stoven tot de kip gaar is en de saus wat dikker.
Haal na 15 minuten de deksel van de pan en keer de kippenpoten halverwege om. Breng de coq au vin op smaak met peper en eventueel zout.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.