Print opties:

Salade van asperges, veldsla en rauwe ham

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 20 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Heerlijke salade voor het aspergeseizoen. De zelfgemaakte dressing van citroen, extra vierge olijfolie, honing en mosterd voegt een frisse smaak toe aan deze salade. De kappertjes maken het helemaal af. 

Ingrediënten
  • 1 citroen
  • 500 gr asperges
  • 85 gr veldsla
  • 150 gr coburgerham
  • 30 gr kappertjes
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl honing
  • 2 tl Groninger mosterd
Bereiding
  1. Pers een halve citroen uit. Meng de sap met de olijfolie, honing en mosterd.

  2. Snijd de onderste 2 cm van de asperges en schil de asperges met een dunschiller. Schaaf met een dunschiller dunne linten van de asperges en meng ze met de dressing.

  3. Verdeel de versla erdoor en bestrooi met kappertjes.

  4. Vorm roosjes van de coburgerham door de ham rond te draaien en verdeel de roosjes over de salade.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.