Print opties:

Rijstsalade met paprika en tuinerwten

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 15 minuten Rusttijd: 15 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Zomerse rijstsalade en net even anders dan een pastasalade. De rijstsalade bevat lekker veel groenten en door de toevoeging van kerriepoeder wordt de salade pittig van smaak. Eventueel serveren met peterselie. 

Ingrediënten
  • 200 gr pandanrijst
  • 150 gr biologische tuinerwten (diepvries)
  • 3 rode paprika's
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 bosuitjes
  • 312 gr mandarijnpartjes (blik)
  • 4 el biologische slasaus
  • 2 tl kerriepoeder
  • 15 gr peterselie
Bereiding
  1. Kook de rijst in een pan met water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten de laatste 5 minuten met de rijst mee. Laat afkoelen.

  2. Maak de paprika, bleekselderij en bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes. 

  3. Laat de mandarijnpartjes uitlekken en vang het sap op.

  4. Roer in een kom de slasaus, 4 eetlepel mandarijn sap,  de kerriepoeder, peper en zout door elkaar. Knip de peterselie erboven fijn.

  5. Meng alle ingrediënten van de salade met elkaar.

Keywords: vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.