Print opties:

Rijstsalade met tonijn en sperziebonen

Kookmethode
Keuken
Gangen
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Dit keer keer wat anders dan een pastasalade, een salade van meergranenrijst. De salade wordt gemaakt met rijst, sperziebonen, veldsla en tonijn. Voor de dressing wordt gebruik gemaakt van de olie van de tonijn, ui en citroen. Voor het serveren bestrooien we de salade met pompoenpitten. 

Ingrediënten
  • 275 gr meergranenrijst
  • 500 gr sperziebonen
  • 85 gr veldsla
  • 1 rode ui
  • 1 b tonijn in olijfolie
  • 4 eieren
  • 75 gr pompoenpitten
  • 1 citroen
Bereiding
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

  2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen 8-10 minuten.

  3. Kook de eieren in 6 -8 minuten. Laat schrikken onder koud water en pel de eieren af en halveer de eieren.

  4. Giet de sperziebonen af en spoel af met koud water.

  5. Verhit en koekenpan en rooster pompoenpitten in 5 minuten knapperig op middelhoog vuur.

  6. Giet de tonijn af en vang de olie op in een kommetje. Doe de rijst met de tonijn in een grote kom.

  7. Snipper de ui en rasp de schil van de citroen. Pers de citroen uit.

  8. Meng de citroenrasp met 2 eetlepels citroensap, de tonijnolie uit het kommetje en de gesnipperde ui tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Meng de dressing door de rijst met tonijn. Voeg de sperziebonen en de veldsla toe en schep om.

  10. Verdeel de halve eieren erover. Bestrooi de salade met de pompoenpitten.

Keywords: visgerecht, zuivelvrij, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.