Print opties:

Rendang met winterwortelen en soepballetjes

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

Zoete rendang saus met soepballetjes, winterwortelen en spinazie. Lekker met Basmati rijst of Pandanrijst. 

Ingrediënten
  • 750 gr winterwortelen
  • 400 gr spinazie
  • 350 gr soepballetjes (rundervlees biologisch)
  • 100 gr rendang (kokki djawa)
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gr pandanrijst
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Schil de winterwortelen en snijd in kleine stukjes.

  2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en braad hierin de soepballetjes rondom goudbruin aan.

  3. Voeg de wortelen toe en bak deze 5 minuten mee.

  4. Voeg de rendangsaus toe en roer goed door. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng de saus aan de kook. Wok dit nog zo’n 15 minuten tot de wortelen beetgaar zijn.

  5. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.

  6. Voeg op het laatste moment de spinazie beetje bij beetje toe tot het opgenomen is in de saus.

  7. Serveer de rijst met de rengdang saus.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.