Print opties:

Preistamppot met runder braadworst

Kookmethode
Keuken
Gangen
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

De prei wordt gebakken in een wok, voordat deze aan de aardappelen wordt toegevoegd. De combinatie van zoete en kruimige aardappelen maken er een smaakvolle preistamppot van. 

De stamppot wordt geserveerd met Amsterdamse uien en runder braadworsten. 

Ingrediënten
  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 500 gr zoete aardappelen
  • 800 gr prei
  • 4 runder braadworsten (biologisch)
  • 4 el Amsterdamse uien
  • 0,5 el olijfolie
  • 0,25 tl gemalen nootmuskaat
Bereiding
  1. Schil beide soorten aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met eventueel zout in 10-15 min. gaar.

  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de braadworsten op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de worsten in 12 minuten gaar. Keer regelmatig.

  3. Bak de prei op heel laag vuur 10 minuten heel zacht (het mag niet bruin worden) in een beetje olie in een grote wok. Schep regelmatig om.

  4. Giet de aardappelen af en vang het vocht op. Pureer de aardappelen en schep de prei erdoor. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  5. Serveer met de Amsterdamse uien.

     

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.