Print opties:

Pot-au-feu van kip met aardappelpuree

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 40 minuten Totale tijd: 55 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Smaakvolle pot-au-feu van kippenpoten met wintergroenten en aardappelpuree. De aardappelpuree kun je voor de variatie ook vervangen door bloemkoolpuree, venkelpuree of zoete aardappelpuree. 

Ingrediënten
  • 4 kippenpoten (scharrel of biologisch)
  • 1 ui
  • 500 gr winterwortelen
  • 2 prei
  • 1 courgette
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 laurierblaadjes
  • 800 gr kruimige aardappelen
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Snijd de ui en de prei in ringen, de winterwortelen en de courgette in blokjes (brunoise 1 x 1 cm).

  2. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin. Neem uit de pan.

  3. Fruit in dezelfde pan de ui 3 minuten. Voeg de peen, prei en courgette toe. Fruit 2 minuten.

  4. Voeg het bouillontablet, 350 ml water en de laurierblaadjes toe. Doe de kip erbij en breng aan de kook.

  5. Stoof op laag vuur in 30 minuten gaar met de deksel half op de pan.

  6. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 10-15 min. gaar in water met zout. 

  7. Giet af, vang wat kookvocht op en laat 2 minuten uitdampen in de pan.

  8. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en voeg eventueel kookvocht toe.

  9. Serveer de pot-au-feu met de aardappelpuree.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.