Print opties:

Piri piri kippenpootjes uit de oven

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 35 minuten Totale tijd: 55 minuten
Porties 4
Beste seizoen Lente
Beschrijving

Pittige piri piri kruiden geven een heerlijke smaak aan dit ovengerecht met kipkluifjes of kipdrumsticks. Nadat het gerecht uit de oven is komen er heerlijke snoeptomaten doorheen en veldsla, zodat de pittige kruiden iets milder van smaak worden.  

Ingrediënten
  • 750 gr winterwortelen of bospeen
  • 600 gr kipkluifjes
  • 700 gr aardappelpartjes met schil
  • 300 gr snoeptomatenmix
  • 75 gr veldsla
  • 10 gr piri piri kruiden
  • 3 el olijfolie
Bereiding
  1. Bak de kippenpoten voor in de braadpan. Verwarm de oven voor op 190 / 200 °C.

  2. Schil de wortels en snijd deze in grove stukken. Meng de piri piri kruiden met 2 eetlepels olijfolie. Meng de wortels, kipkluifjes of kipdrumsticks en aardappelpartjes met de piri piri kruidolie.

  3. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Schep na 15 min. om. 

  4. Halveer ondertussen de tomaten.

  5. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel tomaten en veldsla over de bakplaat. 

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.