Heerlijk eenvoudig pilav gerecht met kip, paprika's en perziken. In de winter gebruik ik altijd perzikpartjes uit de diepvries hiervoor, maar in de zomer koop ik natuurlijk verse perziken. Dat is echt genieten.
Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.
Snipper de ui en snijd de paprika’s in stukjes. Snijd de diepvries perzik partjes wat kleiner of snijd de verse perziken in kleine stukken.
Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui.
Voeg na 2-3 minuten de stukjes kipfilet toe met een snuf zout, peper en parikapoeder. Bak de kip rondom bruin en voeg daarna de paprikastukjes toe.
Bak dit een minuut of 5 en daarna kunnen de perziken en de tomatenpuree erbij. Laat dit vervolgens 1 minuut meebakken en voeg dan de bouillon toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
Zet vervolgens het vuur uit en serveer de kip pilav met rijst.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.