Print opties:

Pilav met perziken

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 50 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Heerlijk eenvoudig pilav gerecht met kip, paprika's en perziken. In de winter gebruik ik altijd perzikpartjes uit de diepvries hiervoor, maar in de zomer koop ik natuurlijk verse perziken. Dat is echt genieten. 

Ingrediënten
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 400 gr kipfiletstukjes
  • 4 rode paprika's
  • 500 gr perzikpartjes (diepvries)
  • 140 gr tomatenpuree
  • 200 ml bouillon (groenten of kip)
  • 0,5 el olijfolie
Bereiding
  1. Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.

  2. Snipper de ui en snijd de paprika’s in stukjes. Snijd de diepvries perzik partjes wat kleiner of snijd de verse perziken in kleine stukken. 

  3. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui.

  4. Voeg na 2-3 minuten de stukjes kipfilet toe met een snuf zout, peper en parikapoeder. Bak de kip rondom bruin en voeg daarna de paprikastukjes toe.

  5. Bak dit een minuut of 5 en daarna kunnen de perziken en de tomatenpuree erbij. Laat dit vervolgens 1 minuut meebakken en voeg dan de bouillon toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.

  6. Zet vervolgens het vuur uit en serveer de kip pilav met rijst.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.