Print opties:

Pilav met peer en rozijnen

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 25 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

De pilav is heerlijk om te eten in de winter met winterwortelen en spinazie. Door de toevoeging van vadouvan wordt het een kruidige pilav, waarvan de smaak wordt verzacht door de peer en rozijnen.

Ingrediënten
  • 600 gr winterwortelen
  • 400 gr bladspinazie
  • 2 -3 conference peren
  • 300 gr rundergehakt (biologisch)
  • 50 gr rozijnen
  • 300 gr basmatirijst
  • 1,5 groentebouillontablet
  • 3 tl vadouvan
  • 600 ml water
  • 0,5 el olijfolie
Bereiding
  1. Snijd de wortelen in plakjes van een ½ cm.

  2. Verhit de olie in een wok en bak de winterpeen 3 minuten op middelhoog vuur.

  3. Voeg de rijst, bouillontabletten, rozijnen, ⅓ van de vadouvan en 600 ml water toe.

  4. Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 20 min. garen. Roer regelmatig.

  5. Schil ondertussen de peren en snijd deze in blokjes van 1 cm.

  6. Bak de gehakt in 5-6 minuten rul met de rest van de vadouvan op hoog vuur.

  7. Voeg, wanneer de rijst 15 minuten heeft gekookt, de spinazie in delen toe en laat slinken.

  8. Voeg de gehakt en de peer toe, warm kort mee en zet het vuur uit.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.