De perfetto pelati moet enige tijd in de oven staan, maar daarna is het smullen. Het Italiaanse gerecht is een combinatie van kip, tomaten en rijst aangevuld met tijm, platte peterselie en oregano.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de kipdijfilet met ⅓ van de olie, oregano en peper.
Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de kip in 4 minuten rondom aan. Haal uit de pan, maar laat het bakvet zitten.
Snipper ondertussen de uien. Voeg de ui en tomaten toe aan het achtergehouden bakvet en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de rijst, gebakken groente, pomodori pelati en ⅔ van de peterselie over de ovenschaal, roer door en leg de kip en takjes tijm erop.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk er het kokende water over, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 40 minuten in de oven.
Haal na 25 minuten de folie eraf.
Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.