Smeuïge pastasalade met gegrilde artisjokharten, komkommer, tomaten, rucola en tonijndressing. De salade wordt bestrooid met knapperige kappertjes.
Ingrediënten
300gram fusili of penne glutenvrij
160gram tonijn in olie
3eetlepels kappertjes
100gram gegrilde artisjokharten
1 komkommer
250gram cherry tomaten
125gram plataardige terra spread
85gram rucola
Bereiding
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2
Giet de tonijn af en vang de olie op.
3
Verhit 1 el tonijnolie in een koekenpan en bak 2 el kappertjes 5 – 7 minuten op mid-delhoog vuur tot ze openbarsten en knapperig zijn. Schep op een bordje.
4
Halveer de artisjokharten in de lengte. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Halveer de cherry tomaten.
5
Doe de tonijn, de rest van de tonijnolie, de spread en de rest van de kappertjes in een kom en pureer tot een gladde dressing met een staafmixer.
6
Schep de pasta om met de artisjok, komkommer, cherytomaat, rucola en tonijndres-sing en breng op smaak met peper.