Print opties:

Pasta pesto met spinazie en spekjes

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 15 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Heel eenvoudig te maken pastagerecht met spinazie en prei. De saus is lekker met spaghetti, maar ook met penne of een andere glutenvrije pasta. Voor de spinazie kun je zowel verse spinazie als diepvries spinazie gebruiken. Mocht je iets meer saus willen creëren dan kun je naast de veganistische pesto ook nog kokos kookroom toevoegen. Serveren met vegan geraspte kaas. 

Ingrediënten
  • 300 gr pasta (glutenvrij)
  • 800 gr gesneden prei
  • 600 gr spinazie (eventueel diepvries)
  • 250 gr magere spekblokjes
  • 100 ml kokos kookroom (eventueel)
  • 2 el geraspte kaas (vegan)
Bereiding
  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

  2. Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 minuten uit.

  3. Voeg de prei aan de spekjes toe en bak 3 min. mee. Bestrooi met wat peper. 

  4. Schep de pesto door het spek-preimengsel. Voeg vervolgens steeds een handvol spinazie toe en laat slinken. Herhaal tot de spinazie op is. 

  5. Voeg eventueel 100 ml kokos kookroom toe, zodat er iets meer saus ontstaat. 

  6. Serveer de pasta met de saus en de geraspte vegan kaas. 

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij, snelle maaltijd

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.