Print opties:

Pasta pesto met kip en snoeptomaatjes

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Heerlijk pastagerecht met een mix van snoeptomaatjes uit de oven. De kip wordt gebakken en toegevoegd aan de saus van pesto met kokos keuken. De saus wordt aangevuld met rucola, olijven en natuurlijk de snoeptomaatjes uit de oven. 

Ingrediënten
  • 350 gr glutenvrije pasta
  • 2 rode uien
  • 800 gr snoeptomaatjes (mix)
  • 85 gr rucola
  • 300 gr stukjes kipfilet (scharrel)
  • 50 gr pijnboompitten
  • 70 gr groene olijven
  • 3 -4 tl pesto (vegan)
  • 125 ml Kokos keuken
  • 2 el olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  2. Snijd de uien in partjes. Meng de tomaten met de gesneden ui en 1,5 eetlepel olie. Verdeel over een ovenschaal en rooster ca 10 – 15 minuten in de oven.

  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit een koekenpan en bak hierin de pijnboompitten goudbruin. Laat afkoelen.

  5. Bak de kipstukjes in de rest van olie bruin en gaar. Schep uit de pan en houdt apart.

  6. Roer de pesto en de kokos keuken door het achtergebleven bakvet en laat de saus 3 minuten indikken.

  7. Laat de olijven uitlekken en snijd het rucola grof.

  8. Roer de geroosterde tomaatjes en ui door de saus. Voeg de kipstukjes en de olijven en rucola toe.

  9. Breng op smaak met peper. Garneer met de pijnboompitten.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.