Print opties:

Pasta ovenschotel met spinazie

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 23 minuten Totale tijd: 28 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

Eenvoudig te maken pasta gerecht dat nog even onder de gril in de oven gaat, zodat de kaas smelt. Het is een lekker snelle maaltijd die je kunt koken op een doordeweekse dag na een dag werken. 

In dit pasta gerecht gebruik ik arrowroot om de saus te binden. Vanzelfsprekend kun je hiervoor ook maizena of andere bindmiddelen voor gebruiken. Ik vind zelf arrowroot prettig, omdat dit geen gevolgen heeft voor de smaak van de saus. 

Ingrediënten
  • 300 gr pasta (glutenvrij)
  • 600 gr spinazie
  • 2 courgettes
  • 500 gr paddenstoelen voor de pasta
  • 200 ml kokosroom (plantaardig)
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 gr ovengratin geraspte kaas (vegan)
  • 1 el arrowroot
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking beetgaar.

  2. Snijd de courgettes in blokjes en de paddenstoelen in kwarten. Snijd de kruiden uit de paddenstoelen klein. Verwarm de ovengril voor. 

  3. Bak de courgettes ongeveer 3 minuten in de olijfolie in een wok. Voeg de paddenstoelen en de kruiden toe en bak deze mee tot ze kleuren. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe tot het slinkt. Kruid met peper en eventueel zout. 

  4. Voeg de groentebouillon en de kokosroom toe. Bind de saus met arrowroot als volgt: doe een eetlepel arrowroot in een bakje met een beetje water. Roer dit goed door en voeg dit toe aan de saus. 

  5. Giet de pasta af en meng dit door de groenten in de wok. Roer het goed door en doe dan alles in een ovenschaal. Bestrooi de schaal met ovengratin en plaats onder de gril in oven voor een paar minuten. Wel goed in gaten houden, want het verbrandt snel.  

Keywords: veganistisch, glutenvrij, snelle maaltijd

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.