Smaakvol pastagerecht met kip, sperziebonen, trostomaten, oregano en verse tijm.
In dit recept voeg ik een glas witte wijn toe, maar het kan ook zonder wijn gemaakt worden en in recepten zag ik ook rode wijn voorbij komen. Je kunt het recept dus naar eigen smaak aanpassen.
Let op bij het kopen van de glutenvrije bloem dat er geen andere toevoegingen zoals melk in zitten.
Kook de glutenvrije penne volgens de omschrijving op de verpakking.
Snijd de sperziebonen doormidden en kook ze 5 minuten.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes. Pluk de tijm van de takjes en hak het fijn.
Snijd de kip in blokjes; bestrooi met zout, peper en de helft van de oregano en hussel dan om met een eetlepel bloem tot ze een wit waasje hebben.
Verhit wat olijfolie in de wok. Bak de kip kort al omscheppend tot het rauwe eraf is.
Voeg de tomaten, de uitgelekte boontjes, de rest van de oregano, verse tijm, tomatenpuree, zout en peper toe aan de kip.
Giet de wijn erbij en laat op hoog vuur even pruttelen.
Laat 5 minuten met deksel erop sudderen. Serveer samen met de pasta.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.