Print opties:

Pasta met soepballetjes en rode pesto

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 20 minuten
Porties 4
Beste seizoen Lente
Beschrijving

Mijn dochter kookte dit pastagerecht voor ons tijdens onze gezamenlijke stedentrip naar Praag en we vonden het heerlijk. Ik heb het recept gelijk toegevoegd aan mijn receptenboek. Lekker simpel en eenvoudig te maken en het smaakt totaal anders dan de andere pastagerechten door de rode pesto. 

Het recept smaakt lekker met glutenvrije spaghetti, maar is ook lekker met penne of een andere pasta soort. 

De rode pesto is lastig te krijgen. AH had een excellent variant in het schap die zowel gluten-, melk-, als sojavrij was, maar helaas is deze bij ons niet meer te krijgen. Goed nieuws, de excellent rode pesto (Arrabiata excellent) is weer te krijgen (misschien vanwege de kerst?). Voor de zekerheid extra ingeslagen. 

Ingrediënten
  • 300 gr pasta (glutenvrij)
  • 800 gr spinazie
  • 500 gr cherrytomaten
  • 250 gr soepballetjes (biologisch)
  • 2 el rode pesto
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 50 gr geraspte kaas (vegan)
  • 0,5 el olijfolie
Bereiding
  1. Bereid de pasta volgens de beschrijving op de verpakking. 

  2. Verhit de olijfolie in een wok en bak de soepballetjes eerst op hoog vuur en vervolgens op middelhoog vuur goudbruin. Bestrooi deze tijdens het bakken met de Italiaanse kruiden. 

  3. Voeg de spinazie in delen toe aan de wok en laat het slenken. 

  4. Snij de cherry tomaatjes door de midden en voeg deze toe als de spinazie geslonken is. 

  5. Voeg 2 eetlepels rode pesto toe en warm alles nog even goed door. Serveer met de geraspte vegan kaas

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij, snelle maaltijd

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.