Print opties:

Pasta met geroosterde venkel en asperges

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 40 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Glutenvrije penne of andere glutenvrije pasta met geroosterde venkel, groene asperges, rode ui en sugarsnaps uit de oven. De pasta wordt op smaak gemaakt door een zelf gemaakte pistachepesto. Serveer de pasta eventueel met geraspte vegan kaas.

Ingrediënten
  • 300 gram glutenvrije pasta
  • 1 venkel
  • 35O gram groene asperges
  • 200 gram sugnarsnaps
  • 1 rode ui
  • 50 gram ongezouten pistachenootjes
  • 100 gram rode pesto (vegan)
  • 3 eetlepel olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.

  2. Snijd de venkel in reepjes en de ui in halve ringen en breek de onderkant van de asperges en snijd in stukken van ca 2 cm.

  3. Schep alle groenten om met 1,5 el olijfolie en peper.

  4. Verdeel de groenten over de bakplaat en bak in het midden van de oven in 25 minuten beetgaar, schep regelmatig om.

  5. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  6. Rooster de pistachenoten in een pan zonder olie en laat afkoelen.

  7. Maal de noten in een keukenmachine en meng met de rest van olie en de pesto in een bakje.

  8. Giet de pasta af en meng de helft van de pistachepesto door de pasta.

  9. Schep de geroosterde groenten over de pasta en verdeel de rest van de pistachepesto erover. Serveer eventueel met geraspte kaas.

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.