Print opties:

Pasta met courgette en krokante parmaham

Kookmethode
Keuken
Gangen
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Smaakvol zomers pastagerecht met cherrytomaten, courgette, krokante parmaham en olijven gevuld met citroen. Dit pastagerecht is lekker met glutenvrije spaghetti of penne. Een wat grovere pasta.

Door het pureren van de rucola met de olijven ontstaat er een grove tapenade die je door de pasta kunt roeren. 

Ingrediënten
  • 250 gr glutenvrije pasta
  • 2 courgettes
  • 500 gr cherrytomaten
  • 85 gr rucola
  • 1 can olijven gevuld met citroen
  • 90 gr parmaham
  • 0,5 el olijfolie
Bereiding
  1. Kook de glutenvrije pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de courgettes in halve plakjes en halveer de cherrytomaten

  3. Bak de parmaham in 2 delen op middelhoog vuur in 4 minuten krokant in olijfolie. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Bak de courgettes in een pan samen met de tomaten in 4 minuten in hetzelfde bakvet

  5. Laat de olijven uitlekken, maar bewaar dit vocht.

  6. Snij de helft van de rucola grof en doe dit samen met de uitgelekte olijven in een hoge beker, pureer dit met de staafmixer tot een grove tapenade. Voeg eventueel wat vocht van de olijven toe en eventueel wat peper.

  7. Meng de tapenade door de pasta en voeg eventueel nog wat vocht van de olijven toe om het smeuïger te maken.

  8. Voeg de parmaham aan de courgettes en tomaten toe en serveer samen met de pasta.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.