Heerlijke pasta, net even anders dan anders doordat er alleen gebruik wordt gemaakt van aubergines. De verdurine geeft het samen met de olijven een bijzondere smaak. Je kunt gebruik maken van verse takjes rozemarijn, maar ook van rozemarijn kruiden.
In het recept scheppen we de pasta door de saus. Ik heb dat zelf niet gedaan, omdat wij zowel met glutenvrije pasta als met volkoren pasta koken. Ik serveer de saus dus altijd apart van de pasta, maar bij deze variant is het bijzonder lekker om het erdoor te roeren.
Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes van 1,5 cm. Verwijder het vel van de braadworsten en snijd deze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een wok en voeg de stukjes worst toe met de venkelzaad en de verdurine. Bak omscheppend een paar minuten.
Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten mee, schep regelmatig om. Voeg de ui toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe, de verse takjes rozemarijn en een kwart blikje water. Schep om en laat de saus 15 minuten zachtjes koken tot de tomaten kapot zijn gekookt. Roer nog even goed door. Vis de takjes rozemarijn eruit.
Kook de pasta volgens de omschrijving op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookwater.
Schep de pasta en de olijven door de saus met een scheutje kookwater. Serveer met de geraspte kaas.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.