Print opties:

Pasta groene saus met avocado

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Een deel van de groenten wordt met de staafmixer tot een gladde saus gepureerd, die je door de pasta roert. De pasta krijgt hierdoor een hele mooie heldergroene kleur. 

De pasta wordt gegeten met een saus waaraan gerookte Italiaanse kip is toegevoegd. De avocado ligt in dunne plakken bovenop de saus. De pasta en saus worden geserveerd met basilicum en reepjes zongedroogde tomaat. 

 

Ingrediënten
  • 300 gr glutenvrije pasta
  • 3 courgettes
  • 300 gr tuinerwten (biologisch)
  • 1 avocado
  • 250 gr gerookte Italiaanse kip
  • 1 el Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 10 gr verse basilicum
  • 30 gr zongedroogde tomaatjes in repen
  • 0,5 el olijfolie
Bereiding
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de courgettes in stukken en bak deze in olijfolie in een wok. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette gaar. 

  3. Voeg na 8 minuten de tuinerwten toe en warm deze 2- 3 minuten mee.

  4. Pureer met een staafmixer een derde tot de helft van de groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.

  5. Voeg de gerookte kip toe aan de saus en warm nog even door.

  6. Haal de schil van de avocado, verwijder de pit en snijd in dunne plakken. Garneer de saus met de plakjes avocado.

  7. Serveer de pasta met de saus, basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.