Print opties:

Pasta bolognese

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 25 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Het kost wat tijd om alle groenten te snijden, maar dat is het waard. Deze pasta bolognese smaakt heerlijk doordat alles in het vet van de coburgerham wordt gebakken. Het geeft extra smaak aan de winterwortelen en de bleekselderij.

De bolognese saus smaakt lekker met spaghetti of een andere glutenvrije pasta soort. Serveer de pasta met de saus met rucola en eventueel vegan geraspte kaas. 

Ingrediënten
  • 100 gr coburgerham
  • 300 gr rundergehakt (biologisch)
  • 1 bs bleekselderij
  • 750 gr winterwortelen
  • 700 ml tomatensaus met basilicum (Mutti)
  • 300 gr pasta (glutenvrij)
  • 85 gr rucola
  • 50 gr vegan geraspte kaas
  • 0,5 el olijfolie
Bereiding
  1. Snijd de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes. Snijd de coburgerham in kleine stukjes.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

  3. Voeg de bleekselderij en de winterwortelen toe aan het gehakt en bak 10 - 15 minuten mee tot de groenten knapperig zijn. Schenk de tomatensaus erbij en laat het nog 5 minuten zachtjes koken.

  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

  6. Serveer de pasta met de bolognese saus en de rucola en/of vegan geraspte kaas.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.