Print opties:

Pannenkoekrolletjes uit de oven

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 44 minuten Totale tijd: 59 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Goed gevulde pannenkoekjes met spekjes, spinazie en champignons uit de oven. Deze pannenkoekjes zijn zo goed gevuld dat ze ook zonder spekjes gemaakt kunnen worden, zodat het een vegan maaltijd is.

Zodra de pannenkoekjes gevuld zijn leg je ze in de ovenschaal en bestrooi je ze met vegan geraspte kaas. Nog even 15 minuten gratineren in de oven, zodat het kaas gesmolten is. 

Ingrediënten
  • 100 gr boekweitmeel
  • 50 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl kaneel
  • 1 pinch zout
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder
  • Vulling
  • 450 gr bladspinazie (diepvries)
  • 150 gr plantaardige roomkaas (Violife)
  • 250 gr champignons
  • 125 gr mager gerookte spekjes
  • 1 el gedroogde tijm
  • 50 gr geraspte vegan kaas
Bereiding
  1. Bak 6 pannenkoeken volgens de beschrijving in mijn eerdere recept "pannenkoeken".

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  3. Laat de spinazie uit de diepvries ontdooien en druk met een lepel het vocht eruit.

  4. Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd deze in plakjes.

  5. Bak in een wok de mager gerookte spekblokjes licht krokant.

  6. Voeg de champignons toe en bak even mee en voeg dan de spinazie en de roomkaas toe. Breng op smaak met tijm en peper.

  7. Neem en pannenkoek en verdeel de vulling er in de lengte overheen en rol de pannenkoek op. Herhaal dit tot alles op is.

  8. Halveer de pannenkoekjes en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met geraspte vegan kaas.

  9. Bak ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.