Print opties:

Pandan rijst met rendang balletjes

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 40 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Voor de rendang balletjes gebruik ik biologische rundergehakt waarvan ik zelf balletjes draai met wat rendang mix erdoor. Hierdoor worden de balletjes lekker pittig en vol smaak. De rendang mix die ik gebruik is van Kokki Dajwa, een van de weinige merken waarvan vrijwel alle producten sojavrij zijn.

De rendang balletjes zijn het lekkerst met een beetje plakkerige rijst, zoals pandan rijst.  

Ingrediënten
  • 600 gr sperziebonen
  • 2 puntpaprika's (rood)
  • 500 gr rundergehakt (biologisch)
  • 100 gr rendang (Kokki Djawa)
  • 420 ml kokosmelk
  • 300 gr rijst (pandan)
  • 1 komkommer
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Snijd de paprika in blokjes van ongeveer een centimeter. Snijd de komkommer in plakjes. 

  2. Kneed het gehakt met 40 gr rendang en vorm er ongeveer 20 gehaktballetjes van.

  3. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Braad de gehaktballetjes rondom goudbruin aan.

  4. Voeg de kokosmelk en de rest van de rendang toe. Breng de saus aan de kook en stoof de gehaktballetjes afgedekt in 10 min.

  5. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar en giet af.

  6. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de paprika 3 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten. 

  7. Serveer de rijst met het paprika-boontjes mengsel en de rendang balletjes. Serveer met komkommerplakjes.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.