Een echte feel good soep, waarvan je direct warm wordt van binnen. Voor deze variant gebruiken we luxe wokgroente en baby maiskolfjes, zodat de soep binnen een kwartier klaar is. Heerlijk na een lange werkdag.
Rasp de gember.
Wrijf de kipfilet blokjes in met de rendang en een snufje zout en zwarte peper.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en leg de kip erin. Strooi de helft van de gember over de kip en bak het geheel 5 minuten.
Roer regelmatig en bak ze tot de repen kip donker en krokant zijn – ze moeten net niet zwartgeblakerd zijn.
Strooi de rest van de gember en de rendang in een soeppan, giet het water en de bouillontabletten erbij, breng aan de kook. Voeg de kokosmelk toe.
Snijd de maiskolfjes in de lengte doormidden, doe ze erbij, leg een deksel op de pan en laat 5 minuten koken.
Roer de gemengde groenten en de noedels er de laatste minuut door, zodat ze net heet zijn, breng de soep op smaak en verdeel hem over warme kommen.
Blus de koekenpan af met de rodewijnazijn en verschuif de repen kip om het heerlijk plakkerige aanbaksel op te pikken. Serveer ze op de noedelsoep.
Lekker met glutenvrij stokrood.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.