Print opties:

Noedels met gehakt, wortels en pinda’s

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 25 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Dit recept maak ik al heel lang en het heeft even geduurd voor ik een goede vervanging voor de boemboe mix had gevonden. In werkelijk alles zit soja en dat kan ik helaas niet eten. Tegenwoordig is er een heel uitgebreid assortiment van Kokki Djawa en die zijn vrijwel allemaar zonder gluten, zuivel en soja. Na lange tijd konden we dit recept weer eten, genieten. 

Ingrediënten
  • 800 gr winterwortelen
  • 250 gr champignons
  • 1 ui
  • 300 gr noedels (Fairtrade)
  • 300 gr rundergehakt (biologisch)
  • 1 pk boemboe bami (Kokki Djawa)
  • 50 gr pinda's (ongezouten)
  • 1 el olijfolie
  • 1 coconut aminos (sojavrij)
Bereiding
  1. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de winterpeen in kleine blokjes (brunoise). Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

  2. Verhit de olijfolie in de wok en bak de gehakt rul. Voeg de ui, winterpeen en champignons toe en roerbak tot de wortelen lekker knapperig zijn (5 - 10 minuten). 

  3. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. mee.

  4. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Bestrooi het groente-gehaktmengsel met de pinda’s en serveer met de noedels. Serveer met coconut aminos. 

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.