Print opties:

Nasi met broccoli en pinda’s

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Vegetarisch nasi gerecht met broccoli, rode paprika en vliespinda's. Voor de smaak gebruik ik een boemboe mix van Kokki Djawa. Je kunt zowel de nasi als de bami variant hiervan gebruiken. De boemboe mix nasi smaakt iets pittiger. 

De vliespinda's zijn alleen verkrijgbaar bij de notenboer, dus ik gebruik ook regelmatig gewone pinda's. 

Ingrediënten
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 500 gr broccoli
  • 3 paprika (rood)
  • 100 gr taugé
  • 90 gr boemboe mix nasi (Kokki Djawa)
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 1 el wokolie
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr pinda's (ongezouten)
Bereiding
  1. Snijd de rode paprika in stukjes en snipper de ui. 

  2. Verdeel de broccoli in zo klein mogelijke roosjes en snijd de broccolisteel in reepjes. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de broccoli 3 minuten.

  3. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.

     

  4. Verhit de wokolie in een wok en bak hierin de gesneden uit tot deze glazig is. Voeg de paprika toe en wok deze 3 - 5 minuten mee. Voeg de taugé toe en bak deze nog 2 minuten mee. 

  5. Roer de boemboe mix erdoor en roer het glad, voeg eventueel beetje water toe.

  6. Klop de eieren los met zout en peper. Verhit in een vlakke koekenpan één eetlepel olijfolie, schenk het eimengsel erin en bak het ei in een paar minuten aan beide kanten.

  7. Giet de rijst af en voeg deze samen met de broccoli en de pinda's toe aan de wok. Roer nog even rustig door. 

  8. Serveer het nasi gerecht samen met de omelet.

Keywords: vegetarisch, glutenvrij, snelle maaltijd, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.