Print opties:

Mexicaanse picadillo

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 25 minuten Totale tijd: 40 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Mexicaans rijstgerecht met gehakt, aardappelen, winterwortelen en picadillo kruiden.  Lekker met rozijnen, geschaafde amandelen en verse peterselie. 

In dit gerecht gebruik ik de picadillo kruiden van Jonnie Boer. In vergelijking met de kruidenpasta van Fairtrade (helaas niet meer verkrijgbaar) zijn deze kruiden wat minder pittig. Dus mocht je een toko in de buurt hebben dan adviseer ik je om daar de picadillo kruiden te kopen. Of om gewoon veel lepels toe te voegen van Jonnie Boer.

 

Ingrediënten
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 300 gr aardappelen
  • 600 gr winterwortelen
  • 300 gr rundergehakt (biologisch)
  • 50 gr rozijnen
  • 25 gr geschaafde amandelen (of amandelstiften)
  • 3 el picadillo kruiden (Jonnie Boer)
  • 15 gr platte peterselie
  • 0,5 el olijfolie
Bereiding
  1. Rooster de amandelen in een bakpan licht bruin.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  3. Snijd de aardappel en de wortel in kleine blokjes (hoe kleiner, hoe eerder gaar).

  4. Doe een scheutje olie in een wok en rul daarin het gehakt. 

  5. Voeg daarna de aardappel en wortel toe met de kruiden. Laat zachtjes beetgaar worden.

  6. Voeg de rozijnen toe en warm mee.

  7. Strooi licht geroosterde amandelen en de blaadjes peterselie over het gerecht voor het serveren.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.