Mexicaans rijstgerecht met gehakt, aardappelen, winterwortelen en picadillo kruiden. Lekker met rozijnen, geschaafde amandelen en verse peterselie.
In dit gerecht gebruik ik de picadillo kruiden van Jonnie Boer. In vergelijking met de kruidenpasta van Fairtrade (helaas niet meer verkrijgbaar) zijn deze kruiden wat minder pittig. Dus mocht je een toko in de buurt hebben dan adviseer ik je om daar de picadillo kruiden te kopen. Of om gewoon veel lepels toe te voegen van Jonnie Boer.
Rooster de amandelen in een bakpan licht bruin.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de aardappel en de wortel in kleine blokjes (hoe kleiner, hoe eerder gaar).
Doe een scheutje olie in een wok en rul daarin het gehakt.
Voeg daarna de aardappel en wortel toe met de kruiden. Laat zachtjes beetgaar worden.
Voeg de rozijnen toe en warm mee.
Strooi licht geroosterde amandelen en de blaadjes peterselie over het gerecht voor het serveren.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.