Print opties:

Maaltijdsoep voor de herfst en winter

Waarderingen 5 van 1 stemmen
Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 50 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

Het is een bewerkelijke soep, omdat er veel snijwerk aan te pas komt. Maar de soep is heerlijk als het herfst of winter is. Het is een vullende maaltijdsoep die prima als hoofdgerecht te eten is met een lekker stokbroodje erbij. 

Ingrediënten
  • 600 gr winterwortelen of bospeen
  • 400 gr prei
  • 1 bs bleekselderij
  • 500 gr vastkokende krieltjes
  • 250 gr magere spekblokjes
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 10 gr tijm
  • 250 gr runderchipolata (biologisch)
Bereiding
  1. Schil de winterwortelen met een dunschiller en snijd deze in blokjes van 1 centimeter (brunoise). Schil vervolgens de bleekselderij stengels met een dunschiller en snijd deze in blokjes van 1 centimeter. Was de (ongeschilde) aardappelen en snijd in grove stukken van 3 cm. 

  2. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en bak de spekjes op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de wortelen en de bleekselderij toe en bak dit op hoog vuur 10 minuten mee. 

  3. Breng de bouillon aan de kook in een grote soeppan en voeg de inhoud van de wok hier aan toe. Voeg de aardappelen, prei en de takjes tijm toe aan de soep.

  4. Kook 10 min. op laag vuur of tot de aardappel beetgaar is.

  5. Verwijder met een mes het vel van de worstjes en verdeel deze in grove stukken. Verwarm de rest van de olie in een bakpan en voeg de worstjes toe aan de pan. Rits van een paar takjes tijm de blaadjes af boven de bakpan. Bak de worstjes op middelhoog vuur in 4 min. bruin.

  6. Haal de worstjes met de schuimspaan uit de pan en voeg ze toe aan de soep. Laat alles nog 2 min. op laag vuur koken. Verwijder de tijmtakjes, breng de soep op smaak met peper en serveer.

Keywords: glutenvrij, zuivelvrij, vleesgerecht

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.