Print opties:

Libanese falafel salades

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Rijgevulde Libanese falafel salade met glutenvrije couscous, bloemkoolrijst en verse munt. In deze salade gebruiken we pittige groene paprika, platte peterselie met baharat kruiden. De falafel paprika harissa geeft nog wat extra pit aan deze salade.  De salade wordt geserveerd met citroen paren en harissa humus.

Ingrediënten
  • 200 gram glutenvrije couscous
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 2 groene paprika
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 400 gram falafel paprika harissa
  • 15 gram verse munt
  • 15 gram platte peterselie
  • 3 theelepel baharat
  • 1 citroen
  • 200 gram harissa humus
Bereiding
  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Kook de bloemkoolrijst 2 minuten en giet deze af.

  3. Snipper de ui, snijd de groene paprika’s in kleine stukken en snijd de tomaten in blokjes.

  4. Pluk de blaadjes van de munt en de platte peterselie en snijd de verse kruiden fijn.

  5. Verhit een beetje olie in de wok en bak de falafel balletjes 5 minuten op middelhoog vuur.

  6. Meng de couscous met de bloemkoolrijst, de baharat, de verse kruiden, de gesnipperde ui, tomaten en paprikastukjes in een saladeschaal.

  7. Verdeel de falafel balletjes erover en snijd de citroen in 2 parten.

  8. Serveer de salade met de citroen en de humus.

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.