Dit is de eerste vegetarische curry die ik maakte zo'n drie jaar geleden en wij zijn er nog steeds dol op. De curry is gemaakt met korma kruidenpasta en hierdoor uitermate geschikt voor iedereen die voor het eerst van zijn leven curry eet. Korma is namelijk niet pittig, maar smaakt eerder zoet.
De curry's maak ik zelf altijd met pandan rijst, maar hierin kun je natuurlijk variëren.
Niet iedereen is gek op koriander, vandaar dat ik de koriander er altijd apart bij serveer.
Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Snijd de courgettes en paprika's in kleine vierkante stukjes. Pluk de blaadjes van een handvol koriander en doe dit in een schaaltje.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de zoete aardappel zo'n 8-10 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Bak vervolgens de paprika en courgette mee tot ze knapperig zijn.
Voeg de korma kruidenpasta toe en roer goed door. Voeg de kokosmelk toe en roer nogmaals door.
Voeg de tuinerwten toe en verwarm deze nog even 3 minuten mee.
Serveer de korma saus samen met de rijst en de koriander.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.