Eenvoudige vegetarische saus met sperziebonen, taugé en cashewnoten gecombineerd met kokosrijst. Door de combinatie van kokosrijst en noten een vullende maaltijd, dus niet teveel in een keer opscheppen.
Breng de rijst met 400 ml kokosmelk en 350 ml water in een pan met deksel aan de kook. Kook op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. Roer regelmatig. Draai het vuur uit en laat de rijst 15 min. staan.
Kook de sperziebonen 10 minuten in een ruime pan met water en een beetje zout.
Pel ondertussen de ui, snijd deze in stukjes. Snijd de paprika in blokjes.
Verwarm een scheutje olie in een wok en bak hierin de ui gedurende 1-2 minuten. Voeg de paprika toe en bak mee gedurende 5- 10 minuten tot ze knapperig zijn.
Giet de sperziebonen na de kooktijd af en voeg deze samen met de taugé toe. Wok mee gedurende 2 minuten. Voeg de cashewnoten toe en warm deze nog even mee.
Roer de kokosrijst voor het opdienen even door met een vork. Serveer samen met de gewokte groenten.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.