Print opties:

Jambalaya tropisch fruit

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Pittige jambalaya van gele rijst met chorizo, kipfilet, paprika's en tuinerwten. Door de  toevoeging van tropisch fruit, zoals ananas, mango's en papaja's wordt de jambalaya pittig en zoet. 

De gele rijst maak ik zelf, omdat in alle pakken gele rijst melk wordt toegevoegd. 

Papaja is helaas niet altijd verkrijgbaar, maar dan voeg ik alleen mango's en ananas toe. Voor de mango gebruik ik regelmatig de mangostukjes uit de diepvries. De ananas koop ik in zo'n rol (scheelt hak en snijwerk) of kleine stukjes. 

 

Ingrediënten
  • 2 rode paprika's
  • 450 gr tuinerwten
  • 2 uien
  • 1 ananasrol
  • 250 mangostukjes (diepvries)
  • 1 papaja
  • 250 chorizo
  • 125 gr kipdijfilet
  • 300 gr rijst
  • 1 el kurkuma
  • 0,5 el olijfolie
Bereiding
  1. Doe 0,5 eetlepel olijfolie in een pan met 1 eetlepel kurkuma en bak even kort op middelhoog vuur tot het begint te ruiken. Voeg de rijst toe en bak even mee. Voeg 750 milliliter water toe om de rijst te koken. Kook 8 minuten en giet vervolgens af. 

  2. Snijd de chorizo in plakjes van een ½ cm en de kipdijfilet in stukjes. Snipper de uien en snijd het tropisch fruit in kleine stukjes.

  3. Meng de kip met de cajunkruiden en 1 eetlepel olie.

  4. Bak de chorizo in de wok en haal deze er weer uit

  5. Bak vervolgens de kip in de wok in de olie van de chorizo, bak de uien en de paprika 5 minuten mee en voeg de tuinerwten toe. Bak deze 2 minuten mee.

  6. Voeg het tropisch fruit en de chorizo toe en warm dit even mee.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.