Pittig jambalaya gerecht door gebruik van chorizo en cayennepeper in het recept. Qua groenten voegen we bleekselderij, rode paprika en sperziebonen toe.
We serveren het gerecht met een partje citroen en fijngesneden bieslook.
Snijd de chorizo in plakjes van een ½ cm en de kipdijfilet in reepjes of blokjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de bleekselderij in boogjes.
Bereid de kippenbouillontabletten met het water.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan. Voeg de kip, het paprikapoeder en de cayennepeper toe en bak 3-5 minuten. Schep uit de pan. Voeg de chorizo toe en bak 3 minuten.
Schep de groenten erdoor en bak even kort mee, 2 minuten.
Voeg de rijst toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag.
Laat het rijstmengsel met de deksel op de pan in 20 minuten gaar worden, zonder te roeren. Voeg na 10 minuten de kip toe.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met partjes citroen en fijngesneden bieslook.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.