Print opties:

Italiaanse stamppot met runderrookworst

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 25 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Het blijft een beetje vreemd om een pastasaus te maken en deze dan toe te voegen tot aardappelpuree om er een stamppot van te creëren, maar toch is deze stamppot één van onze favorieten want hij smaakt echt anders dan de standaard  Nederlandse stamppotten. Heerlijk met een runderrookworst erbij.  

Ingrediënten
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 2 courgettes
  • 4 paprika (rood)
  • 1 runderrookworst
  • 200 ml tomatensaus met basilicum
  • 1 el basilicum
  • 1 el Italiaanse kruiden
Bereiding
  1. Was de aardappelen schoon en snijd ze in kleinere stukken. Kook op matig vuur in 15 min. gaar. Snijd de courgettes en de paprika’s in blokjes van 1 cm. 

  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Bak de gesneden courgettes en paprika’s in olijfolie gedurende 10 minuten. Voeg de pastasaus toe met de kruiden (basilicum en Italiaanse kruiden) en laat alles 5 minuten op laag vuur stoven. 

  4. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree. Roer de groenten met tomatensaus erdoorheen en breng op smaak met peper en eventueel zout. 

  5. Snijd de worst in plakken en serveer met de stamppot.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.