Print opties:

Herfstsoep met champignons en pasta

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 15 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

Onze favoriete maaltijdsoep, het liefst eten we deze soep iedere vrijdag met een lekker glutenvrij stokbroodje erbij. De soep is lekker en ook nog eens snel klaar, doordat ik gebruik maak van standaard zakken met Italiaanse roerbakgroenten. In een kwartier staat deze soep op tafel, hoe fijn is dat! 

 

Ingrediënten
  • 250 gr magere spekblokjes
  • 800 gr Italiaanse roerbakmix (kastanjechampignons)
  • 150 gr glutenvrije pasta (penne of macaroni)
  • 425 ml tomatenblokjes basilicum (Mutti)
  • 2 groentebouillontabletten (glutenvrij)
  • 15 gr basilicum (verse)
Bereiding
  1. Verwarm 1 el olie in een grote pan en bak de spekjes op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin.

  2. Voeg 1,5 liter water, de bouillontabletten en de tomatenblokjes toe. Roer door en breng aan de kook.

  3. Voeg de roerbakgroente toe en kook 8 minuten, voeg de pasta toe afhankelijk van de benodigde kooktijd. Roer regelmatig.

  4. Pluk de blaadjes van de basilicum en zet apart op tafel voor de liefhebber.

     

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij, snelle maaltijd

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.