Print opties:

Groentenstoof

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 50 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

De groentenstoof wordt gemaakt met winterwortelen, bleekselderij, courgette en paprika. Afhankelijk van je eigen smaak kun je variëren met de hoeveelheid groenten en de hoeveelheid kruiden.

De groentenstoof smaakt heerlijk met een aardappelpuree, maar wil je nog meer groenten toevoegen dan kun je deze stoofschotel ook combineren met een bloemkoolpuree.  

Eventueel kun je peterselie erbij serveren, maar wij vonden het zonder peterselie smaakvoller. 

Ingrediënten
  • 1 bs bleekselderij
  • 500 gr winterwortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 400 gr zoete aardappelblokjes
  • 1 rode ui
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 can tomatenblokjes
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 el tijm
  • 1 tl oregano
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Schil en snijd de winterwortelen en bleekselderij in stukjes, snijd de paprika en courgette in stukjes. Snijd de ui in kleinere stukjes.

  2. Neem een ruime stoofpan en verhit hierin de olijfolie. Bak eerst de ui op niet te hoog vuur tot deze glazig is.

  3. Voeg alle gesneden groentes en de zoete aardappelblokjes toe. Voeg alle specerijen toe en bak het geheel even goed door.

  4. Giet de bouillon erbij en het blik met tomatenblokjes en laat de stoofschotel rustig pruttelen voor 20 - 30 minuten of tot alle groentes gaar zijn.

  5. Schil de aardappelen in kleine stukken en breng aan de kook met een beetje zout. Laat deze 10 – 15 minuten koken en giet af. Bij het afgieten kun je wat vocht opvangen. Stamp de aardappelen tot een puree, voeg eventueel wat vocht toe om deze zachter te maken.

  6. Serveer de groentenstoof met de aardappelpuree.

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.