Print opties:

Groene groentesalade

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Heerlijke groene salade met rucola en kleinbladige spinazie. Door de combinatie van appelen met bleekselderij en walnoten smaakt de salade lekker zoet. In dit recept eet ik de salade met gerookte kip, maar voor een vegan variant kan de gerookte kip ook weg gelaten worden. De salade heeft smaak genoeg. 

De dressing maken we van citroen en extra vierge olijfolie en gehakte walnoten en pompoenpitten. 

Deze salade smaakt goed met verse gebakken krieltjes of gekookte krieltjes in schil. 

Ingrediënten
  • 300 gr gerookte kipfilet
  • 85 gr rucola
  • 90 gr kleinbladige spinazie
  • 1 bs bleekselderij
  • 3 appels (zoet)
  • 60 gr walnoten
  • Dressing
  • 1 citroen
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el walnoten (grof gehakt)
  • 2 el pompoenpitten
Bereiding
  1. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de appels met schil in kleine stukjes. Hak de walnoten grof.  

  2. Verdeel de rucola en de spinazie in een grote saladeschaal en schep de bleekselderij en de appel erdoor.

  3. Klop voor de dressing het citroensap van een halve citroen en de olie door elkaar. Maak op smaak met peper en zout en roer de noten en de pitten erdoor.

  4. Snijd de gerookte kip in stukjes en leg ze op de salade. 

  5. Serveer de salade met de dressing.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.