Print opties:

Griekse salade

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 10 minuten Totale tijd: 20 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Iedereen die in Griekenland is geweest kent ongetwijfeld de Griekse salade van tomaten geserveerd met een enorm blok feta. Gelukkig heeft Violife inmiddels een vergelijkbaar plantaardig product dat we goed kunnen gebruiken bij deze typische Griekse salade, de Greek White. De smaak komt aardig in de richting van feta. 

Ik gebruik zelf zwarte olijven bij de Griekse salade, omdat ik die lekkerder vind. De salade hoort natuurlijk gemaakt te worden met kalamata olijven. 

Ingrediënten
  • 5 -6 trostomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 p Kalamata olijven (of zwarte olijven)
  • 2,5 el olijfolie extra vierge
Bereiding
  1. Snijd de tomaat in plakken en de ui in flinterdunne ringen.

  2. Snijd de komkommer in dunne plakken.

  3. Meng de tomaten, ui en komkommer en voeg de olijven toe.

  4. Snijd de Greek white in kleine blokjes en strooi deze over de salade.

  5. Besprenkel de salade met de olijfolie.

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.