Nu het midden in de zomer is heb ik de vegan kwarktaart natuurlijk gemaakt met verse aardbeien. Deze taart kan echter met ieder ander zomerfruit gemaakt worden, zoals frambozen en blauwe bessen. In de herfst en winter ga ik hem zeker proberen te maken met bosvruchten of bramen.
De kwarktaart moet minimaal een uur in de koelkast opstijven. Ik heb de kwarktaart een nacht in de koelkast laten staan en dat ging prima.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Verkruimel de speculaasjes in de keukenmachine (of sla ze fijn met een deegroller).
Smelt de boter in een pannetje en voeg de koekkruimels hier aan toe.
Roer goed door en stort in de springvorm.
Verdeel de kruimels gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
Pureer de aardbeien met een staafmixer.
Verhit de aardbeienpuree samen met 75 gram suiker in een pannetje op middelhoog vuur tot het kookt. Laat het 5 minuten pruttelen op laag vuur tot het dik is geworden.
Voeg 2 theelepels agar agar toe aan de aardbeienpuree en roer het goed door met een garde om het helemaal op te lossen.
Voeg de kwark toe en meng het geheel met een garde tot een klontvrij mengsel.
Verhit het mengsel op laag vuur voor 5 minuten en roer af en toe goed door. Verhitten voor 5 minuten is heel belangrijk om de agar agar helemaal op te lossen.
Klop ondertussen de kokos om te kloppen met een beetje suiker stijf.
Haal de pan van het vuur, stort het kwarkmengsel in een hittebestendige beslagkom en laat het kwarkmengsel een minuutje afkoelen tot het niet meer extreem heet is.
Spatel de slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel.
Giet het mengsel op de koekbodem.
Zet de kwarktaart weer terug in de koelkast voor minimaal 1 uur.
Haal de kwarktaart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Gebruik een mes of spatel om de kwarktaart los te maken als de kwarktaart blijft plakken aan de vorm.
Decoreer de kwarktaart met verse aardbeien.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.