Print opties:

Gevulde paprika

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 35 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Gevulde paprika's uit de oven, beetje ouderwets gerecht maar mijn zoon vindt het nog steeds erg lekker. Dus we eten het heel af en toe. 

Ik maak hierbij gebruik van kant en klare groentemixen met spekjes en gehakt, zodat het vrij snel de oven in kan. En dan is het 20 tot 25 minuten wachten op het resultaat. 

Ingrediënten
  • 6 paprika's (geel, rood en oranje)
  • 800 gr Italiaanse roerbakmix
  • 300 gr rundergehakt
  • 250 gr magere spekblokjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • 425 gr tomatenblokjes met basilicum (Mutti)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 50 gr geraspte vegan kaas
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  2. Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Bak de spekjes iets krokant in een wok. Voeg de gehakt toe en kruid dit met paprikapoeder en Italiaanse kruiden.

  4. Bak de gehakt rul en voeg vervolgens de Italiaanse roerbakmix toe. Bak dit 5 minuten mee.

  5. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat het nog even  kort pruttelen.

  6. Vul de paprika’s met de bolognesesaus en bestrooi ze eventueel met vegan kaas.

  7. Bak ca 20 – 25 minuten in de oven.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.