Print opties:

Gestoofde kipdijfilet met speculaaskruiden

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Heerlijk zoet stoofgerecht met kippendijfilet door toevoeging van speculaaskruiden en dadels. Dit stoofgerecht combineert heel goed met couscous, maar is ook heerlijk met rijst.  

Ingrediënten
  • 400 gr pastinaken
  • 2 rode uien
  • 6 dadels
  • 350 gr kippendijfilet
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 300 gr glutenvrije couscous
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui glazig.

  2. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verwijder de pit van de dadels en snijd het vruchtvlees in stukjes.

  3. Voeg de kippendijfilet en speculaaskruiden toe aan de ui en bak al omscheppend 3 - 5 minuten mee.

  4. Voeg de gesneden pastinaak, dadels en tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat 15 minuten met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.

  5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  6. Rasp de schil van de citroen. Roer met een vork de couscous los en voeg de citroenrasp toe. Snijd de rest van de citroen in partjes. 

  7. Serveer de couscous met de gestoofde kip en de citroenpartjes. 

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.