Print opties:

Geroosterde paprika tomatensoep

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Deze soep wordt gemaakt van geroosterde rode paprika's, verse tomaten en ongepelde tomaten van Mutti (bio). Door de toevoeging van verse basilicum is dit een bijzonder smaakvolle soep. 

Door de hoeveelheid benodigde paprika's is het raadzaam om deze soep in de zomer te eten, in de winter wordt het erg prijzig. 

 

Ingrediënten
  • 4-6 rode parika's
  • 1 rode ui
  • 500 gram tomaten
  • 400 gram ongepelde tomaten (Mutti bio)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel oregano
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 groentenbouillonblokjes (vegan)
  • 1 liter water
  • 1 eeetlepel olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Verwijder de bovenkant van de paprika’s en snijd de paprika’s in repen.

  3. Snijd de ui in stukken.

  4. Meng de paprika en ui met de gerookte paprikapoeder, cayennepeper, oregano, ahornsiroop en een scheutje olijfolie goed door elkaar.

  5. Spreid alles uit over een bakplaat en bak deze ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Voeg 5 minuten voor het einde 10 gram basilicum blaadjes toe.

  6. Snijd de tomaten in stukjes.

  7. Kook de gepelde tomaten samen met de tomaten, tomatenpuree, bouillonblokjes en het water zo’n 15 minuten, zodat de (gepelde)4 tomaten fijn zijn.

  8. Voeg de geroosterde groenten toe en breng aan de kook. Laat nog even kort samen pruttelen.

  9. Pureer het nu met een staafmixer.

  10. Serveer de soep samen met de rest van de verse basilicum en een lekker geroosterd broodje of stokbroodje.

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.