Print opties:

Gebakken krieltjes met courgette

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

Heerlijk wok gerecht met krieltjes en courgette door de toevoeging van kruiden. Je kunt de kruiden apart toevoegen of 2 eetlepels ras el hanout gebruiken. Met de losse kruiden kun je het gerecht aan je eigen smaak aanpassen.

Het gerecht wordt gereserveerd met een peterselieyoghurt van kokos yoghurt.

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1 kg krieltjes
  • 300 gr rundergehakt (biologisch)
  • 1 rode ui
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl gemalen koriander
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 10 gr platte peterselie
  • 75 ml kokos yoghurt
  • 2 el olijfolie
Bereiding
  1. Snijd de krieltjes doormidden of in kwarten en kook deze 8 – 10 minuten.

  2. Snijd de courgettes in halve maantjes of kwarten.

  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui op middelhoog vuur.

  4. Voeg na 2-4 minuten het gehakt toe met alle kruiden en bak dit rul. Schep het gehaktmengsel uit de pan.

  5. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en bak de krieltjes bruin. Voeg de laatste 4 minuten de courgettes toe.

  6. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de yoghurt. Breng de peterselieyoghurt op smaak met peper.

  7. Schep het gehaktmengsel door het aardappelmengsel en bestrooi met peper. Schep nog even goed om op hoog vuur.

  8. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.